Település hírek

Karcagon befejeződött a kórház fejlesztési projekt

Kátai Program keretein belül nyáron megnyert kórházfejlesztő pályázat lezárult Karcagon. Befejeződött az igényelt orvosi gépműszerek leszállítása a karcagi kórház számára.


Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere fejlesztések közül a modernizált radiológiát és központi labort emelte ki, mondván: így a kunsági és a Tisza-vidéki emberek is olyan színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhetnek, mint az ország más részein lakók.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter,

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Karcag volt polgármestere is jelen volt az átadásonSzócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az egészségügyi ellátórendszer, a betegutak felülvizsgálata során az derült ki, Karcagra mint ellátóhelyre szükség van, és mindenki abban érdekelt, hogy jó minőségben lássa el azokat a rászorulókat, akik felkeresik. Megjegyezte: több tucat, a karcagihoz hasonló beruházás van folyamatban jelenleg az országban.

Szócska Miklós

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az egészségügyi ellátó rendszerről beszéltBefejeződött az igényelt orvosi gépműszerek leszállítása a karcagi kórház számára. A gépek közül többnél is már évek óta szükség volt lecserélésre, de ugyancsak többet most szerzett be először a kórház a pályázat segítségével. A gépek a helyükre kerültek, hamarosan megkezdik használatukat. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei intézmény szakrendelőjét és döntően a diagnosztikai gépparkját érintő rekonstrukció 90 százalékát az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az állam, míg az önrészt az önkormányzat biztosította.

 

 

MTI/MCOnet