Területfejlesztés hírek

80 milliárd forint városrehabilitációra

A Területfejlesztési Operatív Program keretében összesen 80 milliárd forintos európai uniós támogatásban részesülhetnek az önkormányzatok.
Három új területfejlesztési lehetőségre pályázhatnak az önkormányzatok, amelyek célja a városrehabilitáció és a környezetbiztonság. 21 milliárd forintos összeget különítettek el az úgynevezett „Barnamezős” területek rehabilitációjára, melynek célja az infrastruktúra-fejlesztés. Olyan fejlesztési tervekkel pályázhatnak az önkormányzatok, amelyek a települések általános környezeti állapotát javítják valamit környezetvédelmi szempontból pozitívan segítik elő az infrastruktúra növekedését. Ennek a beruházásnak a másik célja, hogy az önkormányzat a helyi vállalkozásokkal együttműködésben végezzék el a szükséges fejlesztéseket, rehabilitációs feladatokat, amellyel a város gazdasági növekedése is elősegíthető.

A városrehabilitációt támogatják
80 milliárd forintot különítettek el területfejlesztésre
 
A zöldterületek, illetve az önkormányzati tulajdonban lévő jelenleg használaton kívüli, de jövedelemteremtésre alkalmas területek megújítását, infrastruktúra-fejlesztését szolgálja a „Zöld város” című felhívás. Ennek keretében 43,2 milliárd forintos támogatásra pályázhatnak az önkormányzatok.

16 milliárd forintos összeget különítettek el a „Leromlott városi területek rehabilitációja” című felhívásra. Ez a lehetőség a szegregált vagy szegregációval veszélyeztetett városrészek komplex rehabilitációját szolgálja. A pályázat keretében lehetőség van a fejlesztéseken kívül egészségügyi, közbiztonsági, foglalkoztatási, oktatási, szociális és közösségfejlesztési programok szervezésére is, melyekre szintén pályázhatnak az önkormányzatok.

-BT-