Területfejlesztés hírek

85 milliárdos uniós támogatás segíti a KKV-k beruházásait

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár jelentette be, hogy július 8-ától adhatják be a vállalkozások konkrét elképzeléseiket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

Megjelent ugyanis két, a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét és fejlesztését támogató pályázati felhívás, összesen 85 milliárd forint értékben. A „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című felhívás 65 milliárd Ft keretösszegéből a pályázó vállalkozások számára lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére és fenntartására.

 

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár jelentette be az új pályázatokat

 A „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című felhívás célja a vállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. Rákossy Balázs kiemelte: A következő hét évben a magyar kormány nagy hangsúlyt helyez az iparfejlesztésre - írja közleményben a Nemzetgazdasági Minisztérium.
NGM/MCOnet