Területfejlesztés hírek

A kistelepülések összefogása lehet a siker záloga a pályázatoknál

A kistelepülések összefogását szorgalmazza Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője. Az integrált, nagyobb beruházások, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásainak elnyeréséhez hatékony eszköz lehet a partnerség - véli a Fideszes politikus.
Gelencsér Attila a körzetéhez tartozó huszonöt község polgármesterével e témában szervezett megbeszélést megelőző sajtótájékoztatón elmondta: bizonyos fejlesztésekre a pályázati kerethez képest hatalmas az igény, ezért koordináció szükséges az egyes települések legsürgetőbb feladatainak meghatározására. Nem szerencsés, ha minden település szinte mindenre pályázik, mert ez sok munkával jár, sok pénzbe kerül, holott lehet, hogy e szerény költségvetésű községeknek csak egy-két pályázaton van esélyük nyerni - fogalmazott Gelencsér Attila.

gelencser-attila-fidesz-2

Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője

A képviselő utalt arra, hogy Somogy megye a TOP-ból 2020-ig 58 milliárd forint támogatáshoz juthat, ebből mintegy 15 milliárdot Kaposvár használhat fel. A körzetéhez tartozó huszonöt településre 3 milliárd forint jut, annyi, amennyi 2006 előtt hasonló célra az egész megyére két évre jutott. Hozzátette, hogy ha jól koordinálnak és összefogással nagyobb projekteket is sikerül megvalósítani, az robbanásszerű fejlődést eredményezhet.

MTI / MCOnet