Területfejlesztés hírek

Áramfejlesztés 3,6 milliárdért Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében 2017-ben több mint 240 helyszínen végez fejlesztést az E.ON, 3,6 milliárd forint értékben, a legjelentősebb beruházás a tatabányai ipari parkhoz kapcsolódik.
2,2 milliárd forintos beruházásban új alállomást létesítenek a tatabányai ipari parkban, valamint ehhez kapcsolódva a tatai és a tatabányai ipari park átrendezik a kábelhálózatot. Az állomás és a kapcsolóhálózat építésének befejezése a harmadik negyedév végére várható. Mintegy 360 millió forint értékben Bábolnán, Esztergomban, Nagyigmándon és Táton transzformátor állomásokat, illetve vezetékhálózatokat építenek ki.

Az E.ON idén több mint 240 helyszínen végez fejlesztést Komárom-Esztergom megyében 3,6 milliárd forint értékben
Az E.ON idén több mint 240 helyszínen végez fejlesztést Komárom-Esztergom megyében 3,6 milliárd forint értékben


A meglévő hálózatok üzembiztonságának növelésére rekonstrukciós és karbantartási munkákat végeznek többek között Dömösön, a baji és a vértesszőlősi szőlőhegyen, a munkálatok összértéke meghaladja a 240 millió forintot. Tatabányán  az áramszolgáltató az önkormányzattal partneri viszonyt kialakítva kezeli a közvilágítást érintő beruházásokat, a kandeláberek festését, illetve cseréjét. Az E.ON Zrt. tatabányai üzemében közel 5600 kilométernyi hálózat üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 610 kilométer Tatabányán működik. Az ellátott fogyasztók száma meghaladja a kétszázezret.