Területfejlesztés hírek

Árvízszint-csökkentő tároló épült a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése Program keretében

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott 18,9 milliárd forint támogatásból épült meg Magyarország legnagyobb árvízszint-csökkentő tározója.

 

A Hanyi-Tiszasülyi árvízszint-csökkentő tározó - amely a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése Program legújabb eleme - 2009 júliusa és 2012 szeptembere között épült meg.

A beruházás építtetője az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Magyarország legnagyobb árvízszint-csökkentő tározója összesen közel 250 millió köbméter víz befogadására alkalmas.

 

Tállai András

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára adta át Magyarország legnagyobb árvízszint-csökkentő tározóját

 

A projektzáró rendezvényen Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkára is részt vett.Az államtitkár kiemelte: az ezredfordulón levonult árhullámok megmutatták, hogy a töltések magasítása a költségek és a műszaki nehézségek miatt nem biztosít megoldást az árvíz elleni védekezéshez.

A Hanyi-Tiszasülyi mellett idén befejeződik a Nagykunsági tározó kivitelezése, míg a Szamos-Kraszna-közi és a Beregi tározók építési munkái hamarosan elindulnak - tudatta a Belügyminisztérium Sajtóosztálya.