Területfejlesztés hírek

Az ország harmadik legnagyobb mellékút-felújítási projektje Baranyában

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint közel 20 kilométernyi mellékút újult meg mintegy 2 milliárd forint értékben Baranya megyében.


Nemrég Kákicson ünnepélyesen átadták a Királyegyháza–Sellye összekötőút felújított, 19 kilométeres szakaszát. Az Új Széchenyi Terv keretében az ország harmadik legnagyobb mellékút-felújítási projektje fejeződött be. Az európai uniós forrásból fedezett, közel kétmilliárd forintból megvalósuló munkálatok során speciális gumibitument is alkalmaztak a szakemberek.
   

Új Széchenyi Terv

 

Az Új Széchenyi Terv keretében az ország harmadik legnagyobb mellékút-felújítási projektje fejeződött be

 


Az ünnepélyes átadáson Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke örömtelinek nevezte, hogy a Baranya megyében az idén felújított 66 kilométernyi út nagy része az Ormánságon, hazánk egyik felzárkóztatásra váró tájegységén vezet keresztül. Reményét fejezte ki, hogy a fejlesztésnek köszönhetően javulni fog a térség elérhetősége, jobbá válnak az utazáskényelmi, forgalombiztonsági feltételek és a környéken található halmozottan hátrányos települések közti kapcsolat is gördülékeny lesz, a térség pedig vonzóbbá válhat a befektetők számára.
   .

 

MTI/MCOnet