Területfejlesztés hírek

Az üzemcsarnok beruházás munkahelyeket teremt Mezőkövesd térségében


Mintegy 3,5 ezer m2 alapterületű üzemcsarnokot adtak át októberben az Exir Hungary Zrt.-nél. A szalagátvágásra Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is hivatalos volt.

A magyar gazdasági környezet alkalmas arra, hogy egy gyár fejlődjön, és európai hírűvé váljon - mondta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Mezőkövesden.

A svéd tulajdonban lévő, fém- és műanyag megmunkálással járműipari alkatrészeket gyártó mezőkövesdi Exir Hungary Zrt. az elmúlt év végén 530 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv "Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázatán az 1,6 milliárd forintos beruházásához.

A Mezőkövesd gazdasági életében jelentős szerepet játszó Exir Hungary Zrt.-nél tavasszal egy nagy volumenű beruházás kezdődött el, amely keretében a cég jelenlegi épülete mellé egy új, mintegy 3500 m2 alapterületű üzemcsarnokot építettek, amelyben több új, modern technológiát használó CNC esztergagép kap helyet.

Tállai András államtitkár, Szacsuri Gergely ügyvezető igazgató, valamint Anders Hultmark tulajdonos ünnepélyes szalagátvágással adta át az elkészült új üzemcsarnokot.

Tállai András államtitkár, Szacsuri Gergely ügyvezető igazgató, valamint Anders Hultmark tulajdonos ünnepélyes szalagátvágással adta át az elkészült új üzemcsarnokot

 

Itt nem munkahelyek szűntek meg, hanem munkahelyeket teremtettek - mondta az államtitkár, utalva arra, hogy a beruházás révén a csaknem 150 embert foglalkoztató cég létszáma 30 fővel nőtt. Hosszú távon összesen 70 új munkahelyet terveznek teremteni a térségben.

Az Exir Hungary Zrt. az 1972-ben alapított Kismotor és Gépgyár jogutódjaként 1999 óta működik jelenlegi nevén. A mezőkövesdi vállalat fő tevékenysége a fémmegmunkálás, valamint elsősorban acél, réz- és alumíniumöntvények, műanyagok megmunkálása a kapcsolódó hő- és felületkezeléssel.

 

Forrás: mezokovesd.hu