Területfejlesztés hírek

Baranya fejlesztéséről egyeztettek

Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár novemberben Pécsett járt, és a város és a megye fejlesztéséről beszélt.


Fontos kormányzati célnak nevezte Baranya, s azon belül Pécs gazdaságának fejlesztését Magyar Levente. Baranyának jók az infrastrukturális adottságai, a korábbinál több működőtőkét vonzhat, a térséget Győr-Moson-Sopron, vagy Fejér megyéhez hasonlóan sikeres termelési központtá szeretnék tenni. Bejelentették: a Nemzeti Befektetési Ügynökség és külföldi partnerek között zajló tárgyalások 40 milliárd forintból további 2 ezer munkahely létrehozását vetítik előre. Az államtitkár megbeszélést folytatott Páva Zsolttal, Pécs fideszes polgármesterével és Csizi Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselővel is.
Fontos kormányzati cél Baranya fejlesztése

Páva Zsolt közölte: a baranyai megyeszékhely önkormányzata kiemelt feladatnak tekinti a helyi gazdaság erősítését, a foglalkoztatás növelését. Ezt szem előtt tartva együttműködik a kormányzattal és vállalkozásokkal beruházások zökkenőmentes, gyors előkészítésében és megvalósításában. A város első embere a találkozó után reményét fejezte ki, hogy a beruházásokkal kapcsolatban egymással szinte folyamatosan egyeztető város és a kormány jó együttműködése folytatódik a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban is.MTI/MCOnet