Területfejlesztés hírek

Fazekas Sándor Vágópontot és húsüzemet adott át Berekfürdőn

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részt vett és köszöntőt mondott a Vágópont és húsüzem átadóünnepségén 2014. június 20-án Berekfürdőn.

 

Fazekas Sándor: Komoly igény van a helyben készült, egészséges élelmiszerre

 


Az MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága által a „Mezőgazdasági termékek értéknövelése” jogcímre elnyert 75.333.980 Ft támogatással, 200.000.000 Ft összköltséggel a Hubai és társai Kft. családi gazdaság versenyképességének és termékeinek feldolgozottsága szintjének növelése érdekében Vágópontot és húsüzemet valósíttak meg Berekfürdőn.

 

Hubai Ökofarm

 

A Hubai Ökofarmon 150 millió forintból épült vágópont és húsüzemA 150 millió forintból épült vágópont és húsüzem átadóünnepségén a a földművelésügyi miniszter elmondta: Komoly igény van a helyben készült, egészséges élelmiszerre, a biotermékekre és fontos az is, hogy a húsok, zöldségek, gyümölcsök ne járjanak be kontinenseket, míg a fogyasztók asztalára kerülnek.

 

 

A 2013. május 10-i alapkőletétel Berekfürdőn
Fazekas Sándor hozzátette: ez egy biovágóhíd,amely ökotermékek készítése terén nyit meg egy újabb lehetőséget a karcagi térség számára: bioéttermeket, bioszállodákat tudnak ellátni kiváló minőségű alföldi húsárukkal, a nagykunsági tájra jellemző ízekkel. A beruházás jelentőségéhez hozzá tartozik, hogy öt új munkahelyet teremtett, de a létszám a későbbiek során bővülhet és a környékbeli gazdák számára kiváló lehetőséget jelent.

 

MCOnet