Területfejlesztés hírek

Fejlesztik a Sió idegenforgalmát

Megkezdődött a Sió idegenforgalmi fejlesztése, amelynek nyomán kajakkal, kenuval járható lesz a Balatont a Dunával összekötő folyó 85 kilométeres szakasza, mellette pedig kerékpárút épül.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 340 millió forintos támogatásával elindult projekt keretében a Sión tizenkét kiszálló helyet és hét megállót hoznak létre fogadóépületekkel. Ezeken a multimodális csomópontokon több közlekedési eszközt: kerékpárt, kajakot, kenut is igénybe vehetnek a turisták. Az Országos Vízügyi Igazgatóság egy 12 milliárd forintos, európai uniós projektjének keretében jelentősen javul a folyó hajózhatósága is.


A Sió idegenforgalmi fejlesztése során kerékpárút is épül
                                                                                                     A Sió idegenforgalmi fejlesztése során kerékpárút is épülA közeljövőben kezdődő munkák során - elsősorban árvízvédelmi céllal - megszüntetik a Sión képződött zátony- vagy szigetszerű képződményeket, szűkületeket, a megerősített töltéskorona pedig alkalmas lesz arra, hogy később kerékpáros aszfaltút épüljön. A vízi úti állomásainak tervezése legkorábban idén novemberben zárul le, a projekt egyes elemeit már 2018 nyarán használatba lehet venni, ám a megvalósítás határideje 2019. május. A fejlesztés második lépcsőjében 62 kilométernyi kerékpárutat hoznak létre a Sió mellet, a harmadik ütemben pedig Szekszárdon kerékpárokkal, kajakkal, kenuval, fitneszeszközökkel felszerelt turisztikai bázis épül.


/T.D.