Területfejlesztés hírek

Hazai cégeket tőkésítenek fel hárommilliárdból

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter döntése alapján összesen közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 14 hazai vállalat. A beruházások nyomán közel 500 új munkahely jön létre. Az előirányzat célja, hogy az európai uniós forrásokból támogatásban nem részesülő, tőkehiányos, a feldolgozóipar területén működő, magyarországi nagyvállalatok fejlesztéseit segítse a kormány.
A kérelmek többfordulós elbírálásánál több fontos szempontot is mérlegelt az NGM munkacsoportja. Alapelvárás volt, hogy a támogatást kérő gazdasági társaságok foglalkoztatás-bővítő beruházást hajtsanak végre. Emellett hangsúlyos volt az is, hogy a támogatási program keretében az adott beruházáshoz nyújtott költségvetési támogatás többletadó- és járulékbevétel formájában térüljön meg az államháztartás számára.


varga-mihaly

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Nemzetgazdasági támogatást kapott a Kiskunfélegyházi Malom Malomipari és Kereskedelmi Kft., a Pikopack Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., az Alföldi Tej Kft., a VT Metal Kft., az AE-plasztik Kft., az Ajkai Elektronika Kft., a Szamos Kft., az AXON Kábelgyártó Kft., a Videoton Elektro-Plast, a Master Good Kft., a PEMÜ Műanyagipari Zrt., a HAJDU Autotechnika Ipari Zrt., a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt., valamint a Tatabányai Sütőipari Kft.

MTI / MCOnet