Területfejlesztés hírek

Heves megyei települések 15 milliárdos forrást kapnak

Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője közölte, hogy a Heves megyei önkormányzatok több tucat pályázata összesen mintegy 15 milliárd forintos uniós támogatást kap a Területfejlesztési Operatív Program keretében.
Az önkormányzatok minden esetben a legégetőbb helyi problémák megoldására igényelhettek forrást a keretből és az egyszerűbbé vált pályázati rendszer, valamint a szereplők közötti együttműködés eredményeként még idén megkapják a megítélt támogatásokat - fogalmazott Nyitrai Zsolt. A források elnyerésével megvalósuló 91 projektnek köszönhetően tovább fejlődhetnek a megye települései, így évtizedes problémák megoldására nyílik lehetőségük az érintett önkormányzatoknak.
Heves megyei települések 15 milliárdos forrást kapnak


Eger térségében 17 településre csaknem 1,9 milliárd forint támogatás érkezik, melyből egyebek mellett elkészül a sarudi, demjéni és kerecsendi leromlott önkormányzati épületek felújítása, folytatják az Egerszalókot Kerecsenddel, valamint Maklárt Andornaktályával összekötő kerékpárút építését és elvégzik Füzesabony fejlesztésre szoruló városrészeinek rehabilitációját. Ugyancsak pályázati forrásból újulhat meg a dormándi óvoda, továbbá a szarvaskői és az egerfarmosi művelődési ház is.

MTI/T.D.