Területfejlesztés hírek

Korszerű, LED közvilágításra kapnak támogatást az önkormányzatok

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár bejelentette, hogy a kormányzat ötmilliárd forintos közvilágítás-korszerűsítési programot hirdet meg az önkormányzatok részére.

Phil Marshall, a GE regionális elnök–vezérigazgatója pedig azt közölte, hogy még ebben a negyedévben LED-lámpák gyártását kezdi meg a General Electric Lighting Nagykanizsán. Szijjártó Péter a bejelentéskor megállapította, hogy a magyar mérnöki tudás és egy nemzetközi nagyvállalat tőkeerejének köszönhetően a nagykanizsai és zalaegerszegi fejlesztésben, illetve gyártásban foglalkoztatottak határozzák meg, milyen irányt vesz a világ világítástechnikája.

Több mint 50 mérnök dolgozik Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Budapesten a fejlesztési területen, és a két zalai városban meghaladja a százat a gyártással foglalkozók száma.

Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár bejelentette, hogy a kormányzat ötmilliárd forintos közvilágítás-korszerűsítési programot hirdet meg az önkormányzatok részéreAz államtitkár bejelentette: a GE beruházási szándékának megismerése után döntött a kormányzat arról, hogy a közvilágítás energiatakarékos átalakítása érdekében ötmilliárd forintos keretet bocsát az önkormányzatok részére. Az összeghez KEOP-pályázatokon keresztül juthatnak hozzá a jelentkező önkormányzatok.

Szijjártó Péter szeptember 6-án közölte: stratégiai megállapodásokat köt a kormány a közeljövőben a Magyarországon jelen lévő külföldi tulajdonú nagyvállalatokkal annak érdekében, hogy ezek a cégek nyereségük minél nagyobb részét újra hazánkban fektessék