Területfejlesztés hírek

Magyarország területfejlesztése és beruházásai érdekében találkoztak az 5. China High-Tech Fair-en

A China High-Tech Fair in Hungary rendezvényt 2012. június 26-án ötödik alkalommal rendezték meg a Ramada Resort Aquaworldben. Az üzleti fórum hozzájárult a magyar-kínai, illetve az európai-kínai kapcsolatok fejlesztéséhez, Kelet-Közép-Európa pozíciójának, ezen belül Magyarország és Budapest szerepének erősítéséhez.


Az eseményt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a China High-Tech Fair Szervezőbizottsága (CHTF) rendezte meg Budapesten.A fórumon részt vett Gao Jian, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövete is, a moderátor pedig Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke volt.

Matolcsy György

A China High-Tech Fair in Hungary meghívott prominens személyiségeiA magyarországi területfejlesztésben kulcsfontosságú szerepet betöltő beruházási, befektetési lehetőségekről is alkalmuk nyílt előadásokat, prezentációkat meghallgatni az érdeklődőknek, de a kínai és magyar cégek képviselői kétoldalú tárgyalásokat is folytattak a területfejlesztés érdekében. A rendezvényen összesen 36 kínai cég (88 fő) és 103 magyar vállalkozás vett részt.

China High-Tech Fair in Hungary

2012.  június 26-án Budapesten a Ramada Resort Aquaworldben rendezték meg a China High-Tech Fair magyar-kínai üzleti fórumotMatolcsy György Nemzetgazdasági miniszter is megtisztelte jelenlétével a China High-Tech Fairt, s megnyitó beszédében kifejtette: "Kína az emberi történelem legnagyobb békés emelkedését, fejlődését hajtja végre, és ennek az egyik kreatív motorja Shenzen. Nagyon sokat tanulhatunk ebből mi itt Budapesten, Magyarországon, és az Európai Unióban."

Matolcsy György

A Budapesten 5. alkalommal megrendezésre kerülő China High-Tech Fair in Hungary rendezvényt a Nemzetgazdasági Minisztérium minisztere, Matolcsy György nyitotta megAz eseményen a miniszter nyilatkozott is a Kína Online-nak: "Kína a mi térségünket stratégiai partnernek tekinti. Az Unió a legnagyobb partnere, de ezen belül a leggyorsabban növekvő terület mi leszünk, vagyis Közép-Európa. Számunkra azért stratégiai partner Kína, mert az újraiparosítás fellegvára, egy sor high tech kutatásfejlesztési, innovációs áttörést már megáénak tudhat, és a hatalmas belső piacon a magyar luxustermékek és a jó, okos magyar réstechnológiák utat találhatnak."