Területfejlesztés hírek

Nagyszabású ipari infrastruktúrafejlesztést hajtanak végre Debrecenben

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere jelentette be, hogy ötmilliárdos iparfejlesztés valósulhat meg 2014 végéig a Cívisvárosban.

A Kormány az 1464/2012. (X.26) határozatával – több pályázó mellett – az Észak-Alföldi Operatív Program kiemelt projektjei között a debreceni Xanga cégcsoport pályázatait is támogatja.

A helyi nemzetközi repülőtéren, illetve a Határ úti ipari parkban létrejövő infrastruktúrafejlesztés további 25 milliárd forintos ipari beruházást jelent, amelyek 300-500 új munkahelyet teremtenek a térségben.

 

Kósa Lajos

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere jelentette be, hogy ötmilliárdos iparfejlesztés valósulhat meg 2014 végéig a Cívisvárosban
A fejlesztési támogatást elnyert Xanga cégcsoport a repülőtéren intermodális központot alakít ki: az 50 százalékos támogatottságú, összesen 2,7 milliárd összegű beruházás során felújítják az ipari vágányokat, illetve összesen 14 ezer négyzetméter alapterületű innovációs és inkubációs központot, termelő és szolgáltató csarnokot, valamint vasúti átrakó logisztikai terminált építenek.

A Határ úti ipari parkban 1,1 milliárd forint támogatással 15 ezer négyzetméter alapterületű, ipari technológia fogadásra alkalmas csarnokot építenek. Az újonnan megvalósuló központban a betelepülő vállalkozások akár kisebb (500 négyzetméter), vagy akár nagyobb (2-3000 négyzetméter) alapterületű blokkokat bérelhetnek.