Területfejlesztés hírek

Újabb autóipari beruházást avatott fel Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott Szombathelyen, a LUK Savaria Kuplunggyártó Kft. új gyártócsarnokának gépindító ünnepségén. A beruházása 2014-ig több mint 500 új munkahelyet teremt majd.

 


Magyarország gazdasági növekedési lehetőségei a még világszerte húzóágazatnak számító autóiparban vannak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a megnyitón.A kormányfő példaként említette a Mercedes kecskeméti beruházását és a szentgotthárdi Opel-gyárat is.

Ezek a nagy fejlesztések azt is jelentik, hogy a foglalkoztatás derékhadát adó kis- és középvállalkozásokban ugyancsak zajlanak beruházások.Megismételte, hogy kormánya mindig tisztelettel fogadja azokat a külföldi vállalkozókat, akik fantáziát látnak az országban, akik nemcsak a gyors haszon, a piacszerzés érdekében érkeznek ide, akik nem "kiszorítandó bennszülöttnek" tekintik a magyar cégeket, hanem partnernek.

Orbán Viktor miniszterelnök Újabb autóipari beruházást avatott fel Orbán Viktor miniszterelnökA vállalatról szólva felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg a világ minden negyedik új autóját a LuK csoport által gyártott kuplunggal szerelnek fel. Ez világraszóló eredmény, a magyar-német gazdasági együttműködés eredménye - mondta, hozzáfűzve, hogy a válságból való kilábalás egyik fő pillére Európában szerinte éppen Németország és Közép-Európa együttműködése lesz.

A LuK 1997-ben kezdte meg működését a szombathelyi Claudius Ipari és Innovációs Parkban. Főbb tevékenységi köre a tengelykapcsolók, a tengelykapcsoló-rendszer alkatrészeinek gyártása. A cég termékeit a BMV, Audi, Ford, Fiat, Peugeot, Mercedes, Isuzu, Opel és Hyundai autókba építik be. A cég árbevétele tavaly elérte a 460 millió eurót.

 

MTI/MCOnet