Területfejlesztés hírek

Völner Pál államtitkár a 'Térségi elérhetőség javításáért' projekt zárórendezvényén

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Térségi elérhetőség javítása az 5805, az 5815 és az 58149 jelű úton című projekt záró rendezvényét tartotta 2012. november 28-án. A beruházás során megújult a Szentlőrinc-Nagycsány és a Garé-Bogádmindszent összekötő utak, valamint az Ózdfalui bekötő út összesen 12 kilométeres szakasza.


Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Völner Pál államtitkár, Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a projektgazda képviseletében Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Bánki László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya megyei igazgatója. Az ünnepségen köszöntőt mondott Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

ÚSZT

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében, európai uniós forrásbólvalósult megA projekt az Új Széchenyi Terv keretében, európai uniós forrásból megvalósult projekt részeként megújult a Magyarmecske és Gilvánfalva közötti 4,3 kilométeres, a Siklósbodony és Bogádmindszent közötti 6,3 kilométeres összekötő út és az ózdfalui bekötőút Bogádmindszent belterületét érintő 1,4 kilométeres szakasza. Mindhárom mellékút burkolatán több kátyú és nyomvályú is volt, a burkolatszélek tönkrementek. Ezért a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium teljesen felújította és helyenként kiszélesítette a burkolatot, valamint a padkát is rendezte. Mindezeken kívül a beruházásban az útszakaszokon a már meglévő buszmegállók megújultak és a vízelvezető rendszereket is korszerűsítették.

 

MCOnet