Település hírek

11 milliárd forintos tatabányai beruházást jelentett be Szijjártó Péter

Ötszáz új munkahelyet teremt Tatabányán új beruházásával a Coloplast Kft. - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az orvosi eszközöket és kiegészítőket gyártó dán Coloplast 11 milliárd forintos beruházással, egy újabb gyáregységet épít tatabányai telephelyén, amelyhez  a kormány egyedi kormánydöntéssel 1,95 milliárd forintos támogatást biztosít.  A miniszter felidézte azt is, hogy a kormány nemrégiben stratégiai megállapodást is kötött a Coloplasttal, ez most is segítette a gyors döntéshozatalt és kommunikációt. Allan Rasmussen beszédében ismertette, hogy a Coloplast - amely az egyik legfelelősebb és innovatívabb cég a világon - több mint 130 országban értékesíti termékeit.
 


Új gyáregységét épít Tatabányán a Coloplast Kft.A dán a cég globálisan évente 7-10 százalékos növekedést ért el, ami Magyarországnak is jó hír, hiszen a cég mostanra globális termelésének 60 százalékát az országban valósítja meg, vagyis a folyamatosan bővíteniük kell magyarországi termelőegységeiket a piaci igények kiszolgálása érdekében. 14 év tapasztalatuk van Tatabányán és Nyírbátorban is, Magyarországon összesen 2700 munkavállalót foglalkoztatnak. Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere hozzátette, hogy a város gazdasága több lábon áll: az autóipar, az elektronika, és a gépgyártás mellett az egészségügyi segédeszköz gyártás is erősíti a gazdaságot.MTI/KKM/MCOnet


Fotó: KKM, Burger Zsolt