Település hírek

320 új munkahelyet teremt a Hell csoport beruházása Szikszón

Harminc milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány hétmilliárd forint támogatást biztosít.
A száz százalékban magyar vállalat a negyedik legnagyobb energiaital-márka a világpiacon, és egyes országokban piacvezető. A Hell Energy Csoport 2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és tavaly 70 százalékkal nőtt az árbevétele, idén eddig pedig már 50 százalékkal. Az új gyárban évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak elő, ezzel a cég megnégyszerezi korábbi kapacitását.

Hell Energy

A Hell Energy termékei több féle ízben kaphatóak


A csoport Magyarország első alumínium italdoboz-gyárát, egy 45 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre a hátrányos helyzetű borsodi térségben, Szikszón. 2010-ben Szikszó térségében több mint 20 százalék volt a munkanélküliségi ráta, ma 10 százalék alá szorult vissza a beruházásnak köszönhetően. A cég három év alatt piacvezető energiaital-gyártó lett Magyarországon, és komoly exportőr is, árbevétele jelentős része exportból származik./T.D.