Település hírek

7 milliárd forintos környezetvédelmi beruházás Vácon

Csaknem 7 milliárd forintos környezetvédelmi beruházásba kezd a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) váci gyárában a porkibocsátás minimális szintre csökkentéséért - közölte az építőanyag-gyártó vállalat.
Várhatóan 2016 nyara és 2018 áprilisa között lecserélik a cementgyár kemenceszűrú berendezését, így még alacsonyabbak lesznek a kibocsátási értékek. Ezen kívül csökkenni fog a szén-petrolkoksz tüzelőanyagok használata is, helyette növelik a környezetkímélő helyettesítő tüzelőanyagok arányát. A beruházás már a 2020-as emissziós előírásokat is bőven meghaladó, még inkább környezetbarát cementgyártást tesz majd lehetővé.


A Duna-Dráva Cement váci gyára


Szarkándi János, a DDC elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy hasonló modernizációs beruházást hajtottak végre a Beremendi Cementgyárban 2008-ban, amelynek segítségével jelentős mértékben, nagyságrendileg 90 százalékkal csökkent a porkibocsátás. A váci gyárban tulajdonosi támogatásból megvalósuló környezetvédelmi fejlesztés célja, hogy hasonlóan alacsony, minimális kibocsátással működhessen, megerősítve ezzel a DDC váci gyárának térségben betöltött szerepét, további évtizedekre is stabil munkahelyet biztosítva az itt élőknek - tette hozzá az elnök-vezérigazgató.


/T.D.