Település hírek

A rendszerváltoztatás óta a legnagyobb élelmiszeripari beruházás készül Tiszapüspökiben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten jelentette be, hogy  145 millió eurós beruházással épít Gabona-feldolgozó gyárat a Tisza-TK Projekt Kft.
A zöldberuházással megépülő üzem a rendszerváltoztatás óta a legnagyobb élelmiszeripari beruházás Magyarországon. Szijjártó Péter a bejelentéskor kiemelte: a kormány 9,2 milliárd forintos támogatást, az Eximbank hosszú lejáratú hitelt nyújt a beruházáshoz, amellyel 550 új munkahely jön létre. Hangsúlyozta: a fejlesztés a mezőgazdaság és az élemiszeripar stratégiailag kiemelt ágazatokban valósul meg, a mezőgazdasági eredetű export jelentősen hozzájárul a magyar külkereskedelem eredményességéhez.


Szijjártó Péter: Gabona-feldolgozó gyárat épít Tiszapüspökiben a Tisza-TK Projekt Kft.
 


Tavaly 5216 milliárd forint értékű beruházás történt a magyar gazdaságban, amire 17 éve nem volt példa, ez 14 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest - ismertette. Boldog István fideszes országgyűlési képviselő szerint a beruházás fontosságát mutatja, hogy közvetetten még további 750 munkahelyet hoz létre a fejlesztés, ami az Alföld déli részén óriási jelentőségű. Az építkezés augusztusban indul, és 2017 nyarán fejeződik be - jelentették be július 8-án.


KKM/MTI/MCOnet