Település hírek

Bővítették a térfigyelő kamerarendszert Gyöngyösön

Újabb 25 kamera kiépítésével megduplázta korábbi térfigyelő hálózatát Gyöngyös önkormányzata, a fejlesztés mintegy negyvenmillió forintból valósult meg.
A beruházással félszázra bővült a helyi térfigyelő kamerák száma, így a település szinte teljes területét lefedték. Az új egységek helyét a képviselők javaslata alapján, a rendőrséggel együttműködve jelölték ki. Az éjszakai felvételek készítésére is alkalmas "őrszemek" március elseje óta huszonnégy órában pásztázzák a város közterületeit. A rögzített felvételeket a közterület-felügyelet munkatársai figyelik folyamatosan.


Szinte teljesen lefedik a térfigyelő kamerák Gyöngyöst
Szinte teljesen lefedik a térfigyelő kamerák Gyöngyöst


A fejlesztés részeként a ki- és bevezető utakon, összesen 11 helyen rendszámfelismerő kamerákat telepítettek. Ezeket a rendőrség ellenőrzi, segítségükkel - a Belügyminisztérium adatbázisával összevetve - hatékonyabban kiszűrhetők a lopott, vagy forgalmi engedély nélkül közlekedő járművek. Az új kamerák próbaüzeme hamarosan lezárul, ezt követően az önkormányzat a város honlapján tájékoztatja a lakosságot azok helyéről és a megfigyelt közterületekről. /T.D.