Település hírek

Bővítik a szekszárdi vízbázist

Mintegy kilencszázmillió forintból bővítik a tavaly átadott új szekszárdi ivóvízbázist, amely a környező pusztákat is ellátja majd ivóvízzel.
Tavaly több bmint hat milliárd forintból alakították ki a Tolna megyei székhelyen az új vízbázist, a mostani beruházáshoz 680 millió forintos európai uniós támogatást és kétszázmillió forint hazai forrást használnak fel. A vízbázis a faddi Duna-parton fúrt nyolc parti szűrésű kútból látja el vízzel a várost, az új vízkinyerőhelyekre azért volt szükség, mert a korábbi vízbázist súlyos, ipari eredetű szennyezés fenyegette.Szekszárdi vízbázis

A beruházással újabb 144 ember jut ivóvízhezA mostani projekt keretében a város környéki Józsefpuszta, Ózsákpuszta és Kendergyár felé is kiépítik a vezetéket, így újabb 144 ember juthat egészséges ivóvízhez, emellett 780 köbméterrel növelik a vízbázis tárolókapacitását is, amely 1930 köbméterre bővül. Továbbá a projekt részeként derítési technológiát építenek ki, amely a meglévő szűrők előtt a lebegőanyagok 80 százalékát ülepítéssel eltávolítja.
/T.D.