Település hírek

Csokoládégyár épül Bátonyterenyén

A Nógrád megyei Bátonyterenyén 8,3 milliárd forintos beruházással épít csokoládégyárat a Vadász márkanevű termékeket gyártó Árklub Kft. A kormány támogatással épülő üzem 2019 végén kezdi meg a működést és 150 embernek ad munkát.

A beruházás nemcsak Bátonyterenyének és Nógrád megyének fontos, hanem a hazai élelmiszeriparnak is, azon belül az édesipar feltámasztásának egy fontos fázia. Az elmúlt 30 évben "szinte megsemmisült a magyarországi  édesipar, ezt most megfordítjuk" - fogalmazott Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. A magyar kormány a 7,3 milliárd forintos költség 45 százalékával, mintegy 3,3 milliárd forinttal segíti a beruházást. Tóth Csaba, az Árklub Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója ismertette: a cég 1994-ben alakult meg családi vállalkozásként, és minden évben nyereséggel üzemeltek, Vadász márkanéven 67 termékük van a piacon, minden szezonra gyártanak termékeket. 


Csokoládégyár épül Bátonyterenyén
 Vadász márkanéven 67 terméke van piacon az Árklub Kft-nek


A bátonyterenyei lesz a cég első gyára, eddig bérgyártásban működtek, így ezzel a legnagyobb probléma, a gyártókapacitás hiánya oldódik meg. Első ütemben 15 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot építenek a városban év végére. Jövő év elején érkeznek a gépek, a tervek szerint fél évet vesz igénybe a technológia beüzemelése, ezt követően indulnak a próbagyártások, és 2019 végére tervezik az üzemszerű működést. A termékek túlnyomó részét Bátonyterenyén gyártják majd. Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere elmondta, hogy három éve kezdődött meg a beruházás előkészítése, és köszönetet mondott az Árklub Kft. tulajdonosainak, hogy mindvégig kitartottak a város mellett.


MTI/T.D.