Település hírek

Fazekas Sándor adta át a fegyverneki szennyvízberuházást

95 százalékban, csaknem 2,64 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió a  szennyvízberuházást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken, a fennmaradó részt az önkormányzat az önerő alap pályázatból elnyert forrásból finanszírozta.
Befejeződött a 2,78 milliárd forintos szennyvízberuházás 2015.októberében. Ez a település történetének eddigi legnagyobb fejlesztése - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a projektzáró ünnepségen. Hangsúlyozta: a kormány támogatja a települések fejlődését, az önkormányzati adósságátvállalás is azt szolgálta, hogy a települések a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre tudjanak koncentrálni.


Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyvernek

Csaknem 2,64 milliárd forinttal támogatta az Európai Unió a  szennyvízberuházást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken
Tatár László polgármester (független) az eseményen elmondta: kiépült a szennyvízcsatorna-hálózat, az összegyűjtött szennyvizet korszerű technológiájú szennyvíztisztító telepen kezelik. Hozzátette, a gravitációs és nyomott vezetékű csatornahálózatra mintegy 2600 ingatlan rákötésére lesz lehetőség, a lakossági rákötések aránya jelenleg 72 százalékos. A szennyvízberuházásnak köszönhetően javulnak a csaknem hat és félezres lakosság életkörülményei, a vállalkozások működési feltételei, nő a város versenyképessége.


MTI/MCOnet