Település hírek

Még sem lesz gumifeldolgozó Kaposváron

A beruházó vállalat tulajdonosa jelezte a település polgármesterének, Szita Károlynak. hogy - a gumihulladék-feldolgozó elleni népszavazási kezdeményezés támogatottságának hatására - nem kívánják megépíteni az ipari létesítményt Kaposváron.
"Az üzem megvalósításának ötlete megosztotta városunk lakóit, és egy erős közösség számára, mint amilyen a miénk, ez nem jó, ezt a megosztottságot én is meg akartam szüntetni" - jelentette ki a polgármester. A Homatech által tervezett környezetvédelmi beruházásnak köszönhetően Kaposvár Európa egyik leginkább környezetbarát városává válhatott volna, ám a lakossági tiltakozások hatására született meg az elutasító döntés.


homatech-gumi

A Homatech Recycling Zrt. új, forradalmi módszerrel dolgozza fel a hulladékkot


A cég eredetileg Százhalombattára tervezte a gumifeldolgozót, de a lakosság és a képviselő-testület ott sem látta szívesen a tervezett beruházást. Kaposváron a polgármester támogatta a beruházást, ám az ellenzéki pártok azzal érveltek, hogy féltik az emberek egészségét, hiányolják az előzetes tájékoztatást, és nehezményezik, hogy a fejlesztésről nem kérték ki a lakosság véleményét. A kaposvári ellenzéki pártok és civilek július 14-ére 18 ezer 790 aláírást gyűjtöttek össze a gumihulladék-hasznosítóról szóló helyi népszavazás megtartásáért.  /T.D.