Település hírek

Munkahelyteremtő beruházásról egyeztek meg Bonyhádon

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár is jelen volt az autóipari beszállító Schäfer-Oesterle Kft. újabb üzemcsarnokának bejelentésén.


A fél milliárd forintos beruházásról május végén írta alá a megállapodást a német tulajdonú cég, a bonyhádi önkormányzat és a bonyhádi ipari parkot működtető cég képviselői. A hazai fejlesztés első ütemének finanszírozója a cégcsoport mellett a Széchenyi Tőkealap. A társbefektetés keretében az Alap 223 millió forint összegben, míg a társbefektetők további 96 millió forinttal emelnek tőkét a magyar társaságban, a hazai gyártóbázis bővítéséhez.

 

110 új munkahely a bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft.-nél

 A beruházásnak köszönhetően a jelenleg foglalkoztatott 128 munkavállaló összesen 110 fővel bővül. Rákossy Balázs köszöntőjében megjegyezte: a járműipar és beszállítói hálózata támogatása kiemelt célterület. A német tulajdonosi hátterű vállalat elkötelezettsége Magyarország iránt hozzájárul legfontosabb céljaink megvalósításához: a munkahelyek számának és a beruházások értékének növeléséhez, a magyar gazdaság versenyképességének javításához. – hangsúlyozta az államtitkár.

NGM/MTI/MCOnet