Település hírek

Nagy jelentőségű munkahelyteremtő beruházást jelentett be Csepelen Szijjártó Péter

A METRANS Európa egyik vezető kikötő-logisztikai vállalata, a német Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaság (HHLA AG) leányvállalata Budapesten, a 21.kerületben épít logisztikai és raktározási terminált.

Klaus-Dieter Peters, a HHLA AG elnök-vezérigazgatója szerint a beruházással ahhoz is hozzájárulnak, hogy további befektetések számára is vonzóvá tegyék Budapestet. Hangsúlyozta: később további beruházásokat is terveznek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: a több tízmillió eurós nagyságrendű beruházás segít abban, hogy Magyarország a kelet-nyugati áruforgalom csomópontjává válhasson. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere elmondta:örömmel fogadnak minden olyan beruházást, amely élénkíti a gazdaságot.

 

Nagy jelentőségű munkahelyteremtő beruházást jelentett be Csepelen Szijjártó Péter

 A METRANS beruházása újabb lépés a felé, hogy Magyarország legyen Európában a kelet-nyugati áruáramlás fő útvonala - vélekedett a miniszter. Mint mondta, Kína új stratégiát hirdetett meg, és kétfajta, egy szárazföldi és tengeri selyemút mentén képzeli el a kereskedelmet. Ez azt jelenti, hogy Kína nyugati feléből szárazföldön érkeznek az exportáruk Európába, a keleti feléből pedig tengeren Pireuszba, majd vasúton Nyugat-Európába.

 


MTI/MCOnet