Település hírek

Nagyszabású egészségügyi beruházást adott át Zombor Gábor Pécsett

Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára adta át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ új fejlesztéseit.

Elmondta, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb egészségügyi fejlesztése valósul meg a beruházással a baranyai megyeszékhelyen. Kitért arra, hogy a fejlesztésekkel a betegek és a dolgozók számára 21. századi körülményeket teremtenek, emellett az intézmények modernizálása a szakemberek itthon tartását is szolgálja.

 

 

15 milliárd forintból újult meg a pécsi klinikaA pécsi 400 ágyas klinika mintegy 15 milliárd forintos, európai uniós és állami támogatásból megvalósuló rekonstrukciója az intézmény 27 ezer négyzetméterén folyik 2012 ősze óta, s várhatóan az idei  harmadik negyedévben a B szárny modernizálásával ér véget. Átadták továbbá a sürgősségi betegellátó osztályt (SBO), amely az épületegyüttes keleti és északi, azaz a B és C épületszárnyai között található. Az átalakításokkal az ország egyik legkorszerűbb betegellátó intézménye jön létre Pécsen.

 

MTI/MCOnet