Település hírek

Nagytétényben és Budafokon több száz milliós beruházásokra készül az önkormányzat

Szabolcs Attila (Fidesz–KDNP), a XXII. kerület polgármestere elmondta: kerület 115 millió forintot nyert el új óvodai helyek létesítésére, a tervek szerint jövőre a vagyonkezelő volt épületét alakítják át erre a célra.

Szabolcs Attila

A közelmúltban kötötték meg a szerződést a kivitelezővel Nagytétény központjának felújítására. A beruházás 830 millió forint uniós támogatást kapott, amely mintegy 250 millió forint önrésszel egészül ki. Ebből a pénzből egyebek mellett művelődési központot hoznak létre az évek óta nem üzemelő, életveszélyes Tétényi mozi területén; az épület bontását már megkezdték.

 

Megújul és új funkciókat kap az 1700-as években épült zsinagóga, amelyet eddig több intézmény is raktárként használt. Felújítják a szakorvosi rendelőt és a környező parkot a budafoki belvárosban, és tervezik az ottani piac megújítását is. Utóbbira pályázaton kerestek befektetőt, a tárgyalások még folynak.

 

Az egyik legjelentősebb projektnek nevezte az úgynevezett Dunapart II.-t, amelyben a tervek szerint a nagytétényi kastélytól északra 32 hektáros területen építenek lakásokat, irodákat, szállodát, konferencia-központot és sportcsarnokot.