Település hírek

Példaértékű beruházás a szombathelyi aluljáró

A Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal fejlesztési projekt keretében megépült aluljáró ünnepélyes átadórendezvényén Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára is beszédet mondott.

 Völner Pál

A tervezett határidőnél 102 nappal korábban adták át a  2,5 milliárd forintos beruházást, amely az Új Széchenyi Terv forrásaiból valósult meg.


A létesítményeket október 18-án Hende Csaba honvédelmi miniszter, Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, Dávid Ilona a GYSEV Zrt. elnöke, Kövesdi Szilárd a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, valamint Németh Miklós, a kivitelezést végző Közgép Zrt. vezérigazgatója adta át.


A felüljáró jelentősen megkönnyíti a szombathelyiek közlekedését, megszűnik a várakozás a vasúti átjáróban. A közlekedés fejlesztése a régióban kulcskérdés - hangsúlyozták az ünnepségen felszólalók. Hende Csaba bejelentette azt is: lesz a térségben teherforgalmú repülőtér.Völner Pál államtitkár példaértékűnek nevezte a fejlesztést.