Település hírek

Polírozó gyártósort adtak át Székesfehérváron

Az Alcoa székesfehérvári üzemében 4,9 milliárd forint értékű beruházás keretében keretében két új gyártósort állítanak fel, amelyek segítségével jobban kielégíthetik az acélkerekekhez képest erősebb, könnyebb és kevesebb karbantartást igénylő keréktermékek iránti növekvő európai kereslet.a
A most átadott legmodernebb polírozó berendezéssel magasabb minőségű termékeket tudnak előállítani, a másik gyártósort 2017 elején állítaják üzembe, segítségével a keréktermékek gyártási kapacitását növelik majd. A keréktermék üzem húsz éve kezdte meg a munkát, az elmúlt 10 évben az Alcoa 70 millió dollárt fektetett be a magyarországi gyáregységbe és az európai tevékenységbe.
Alcoa

Magyarországon jelenleg öt termelő üzletáguk működikAz Amerikai Egyesült Államok a második legnagyobb befektető Magyarországon Németország után. Az Alcoa a társadalmi felelősségvállalásban is komoly szerepet játszik, eddig közel 9,5 millió dollárt fektettek be közösségi kezdeményezésekbe, a társadalmi és a környezeti fenntarthatóság javításába. Az Alcoa Inc. amerikai alumíniumipari konszern a világ 30 országában több mint 57 ezer embert foglalkoztat.
/T.D.