Település hírek

Szijjártó Péter adta át a soproni sörgyár új csomagolóüzemét

A beruházások értéke 5216 milliárd forintra nőtt a tavalyi évben - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Heineken Hungaria Sörgyárak Zrt. új csomagolóüzemének átadó ünnepségén.

Sopronban a miniszter kiemelte: a külföldről érkező beruházásokkal értük el először azt tavaly, hogy nálunk a legmagasabb a külföldről közvetlenül működő tőke nemzetgazdasági teljesítményhez mért aránya. Hangsúlyozta: ezek az eredmények igazolják az elmúlt öt év gazdaságpolitikai törekvéseit, képes volt arra az ország, hogy a gazdasági növekedéssel párhuzamosan csökkentse államadósságát és a költségvetési hiányt. A Heineken Hungaria Sörgyárak Zrt. 1,8 millió eurós (mintegy 560 millió forint) önerőből végzett fejlesztéséről szólva elmondta, hogy a sörgyár élenjár Magyarországon az innovációban, mert nemcsak új termékeket vezet be a piacra, hanem erősíti gazdasági és munkahelyteremtő szerepét is, utalva arra, hogy a magyar gyár beszállítóinak 86 százaléka magyar.

Szijjártó Péter adta át a soproni sörgyár új csomagolóüzemét


Joris Huijsmans, a Heineken Hungaria Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója elmondta: a beruházás része annak a stratégiai együttműködési szándék nyilatkozatnak, amelyet tavaly februárban írt alá a Heineken a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal.Diós László, a Heineken Hungaria Sörgyárak Zrt. emberi erőforrás igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a mostani beruházással új munkahelyek nem jöttek létre, de a meglévő mintegy 160 dolgozó pozíciója megerősödik. Szijjártó Péter hozzátette: tavaly 80 milliárd forint termelési értéket állítottak elő a magyar sörgyárak, s közvetlenül 25 ezer embernek adtak munkát.

 

 

MTI/MCOnet