Település hírek

Szijjártó Péter tette le a legújabb kecskeméti autóipari gyár alapkövét

Az indiai Samvardhana Motherson Group (SMG) beruházásaként létrejövő gyár ünnepélyes alapkőletételére került sor 2015. november 27-én Kecskeméten.
A 31 milliárd forintos beruházás keretében 96 ezer négyzetméter nagyságú területen lökhárítókat gyártó üzem létesül 450 új munkahellyel. A beruházáshoz a magyar kormány 7,7 milliárd forint támogatást adott, valamint nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá minősítette. A tervek szerint a gyár 2017-re készül el, az első időszakban a Mercedes Kecskeméten készülő egyik autótípusához fognak 2018-tól lökhárítókat gyártani. A cég  fő vásárlói a VW, az Audi, a Porsche, a BMW, a Daimler, a General Motors, a Kia/Hyundai és a Fiat/Chrysler csoport. Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete nagy sikerként értékelte, hogy indiai cégek komoly beruházásokat hajtanak végre Magyarországon.
 


Szijjártó Péter tette le a legújabb kecskeméti autóipari gyár alapkövét





Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kecskeméti alapkőletételkor többek között kiemelte: autóipar teljesítménye 17 százalékkal bővült az idén az első kilenc hónapban, termelési értéke pedig 6000 milliárd forintot tett ki és jelenleg több mint 140 ezer ember dolgozik ebben a szektorban. Megemlítette, hogy a 2015-ös év sikeres a magyar-indiai gazdasági együttműködés szempontjából, miután már a harmadik jelentős beruházást jelentették be. Az Apolló Tyres 975 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházását indította el áprilisban, majd szeptemberben jelentették be, hogy a Tata Consulting Services 300 új munkahellyel bővíti budapesti globális szolgáltató központját, most pedig az SMR Hungary jelentős beruházása kezdődik el!


MTI/MCOnet


Fotó: Burger Zsolt