Település hírek

Új raktárbázist épített a Coca-Cola

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. kétmilliárd forintos beruházás keretében raktárbázist épített Dunaharasztiban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ilyen beruházásoknak köszönhetően a magyar export idén elérheti a 100 milliárd eurót.
beruházással egy 6500 négyzetméteres raktárat épített fel dunaharaszti központjában a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., mellyel a legnagyobb raktárbázis lett Magyarországon. A 12 méter magas épületben 12 ezer raklapon összesen 8,4 millió liter termék fér el, és 30 ezernél több kereskedelmi egységet szolgál ki. A Coca-Cola HBC Magyarország 2012-ben elsőként kötött stratégiai megállapodást a kormánnyal, azóta a cég mintegy 15 milliárd forint beruházást hozott Magyarországra.


Kétmilliárd forintos raktárbázist épített a Coca-Cola Dunaharasztiban
Kétmilliárd forintos raktárbázist épített a Coca-Cola Dunaharasztiban


Tavaly hazánk kiviteli értéke 92,990 milliárd euró, az idei első félévben pedig 50,990 milliárd euró volt. Szijjártó Péter szerint a több világmárka jelenléte, és befektetéseinek köszönhetően képes lesz a magyar gazdaság elérni a 100 milliárdos exportot. Hozzátette, a Coca-Cola HBC például 25 európai országba exportálja a Magyarországon gyártott termékeit, valamint alapanyag szükségletének kétharmadát magyar beszállítóktól szerzi be, mint az alma és a cukor is./T.D.