Település hírek

Uniós forrásból újul meg Nyíregyházán a rendelőintézet

Várhatóan idén augusztusban fejeződnek be a felújítási munkálatok a városi rendelőintézetben Nyíregyházán, európai uniós támogatásból több mint 125 millió forintot nyertek, az önkormányzat pedig további 52,5 millió forint önerővel járult hozzá a beruházáshoz.
A beruházás során a közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező rendelőket újítják fel a Szent István utcai rendelőintézetben. A munkálatok a gyermekorvosi, fogorvosi és a háziorvosi rendelőket, valamint a védőnői szolgálat helyiségeit érintik. Elvégzik a belső nyílászárók és a hidegburkolat cseréjét, a helyiségek festését, akadálymentes illemhelyet, személyzeti öltözőket, laboratóriumi és tároló helyiségeket alakítanak ki, napelemeket telepítenek és megújul a villamos rendszer is.


Európai uniós támogatással, több mint 177 millió forintból újítják fel a városi rendelőintézetet Nyíregyházán
Európai uniós támogatással, több mint 177 millió forintból újítják fel a városi rendelőintézetet Nyíregyházán

   
A belső felújítás mellett az épület udvarán új parkolókat és kerékpártárolót létesítenek. A felújítás három ütemben zajlik, az első ütem júniusban, az épület teljes felújítása a tervek szerint augusztus közepén fejeződik be. A rendelőintézet épületének külső homlokzatát három évvel ezelőtt újították fel 60 millió forintos beruházással.


MTI/T.D.