Területfejlesztés hírek

A minőségi tömlők, szórófejek a megbízható öntözőrendszer alap felszerelései!

Ahhoz, hogy egy öntözőrendszer minden tekintetben ideálisan végezze a feladatát elengedhetetlen egyrészt a területre vonatkozó pontos paraméterek ismerete, másrészt nagyfokú minőségű tömlők, szórófejek, azaz szerelvények használata.
A sok apró kiegészítőből felépülő komplex szerkezet kizárólag úgy láthatja el a feladatát vagy teljesítheti be a hozzá fűzött reményeket, ha a fenti két kritérium közül egyik sem szenved csorbát.


A precíz méretarányok ismerete nélkül lehetetlen jól beállítani a rendszert, melynek egyetlen célja a megfelelő öntözés feltételeinek megteremtése. A terület méretétől, annak fizikai adottságaitól és az élőhely jellemzőitől (például a gyep típusa, a rajta élő növények fajtái stb.) függ, hogy végül milyen mechanikai tulajdonságokkal büszkélkedő öntözéstechnikai megoldás bizonyul a leginkább hatékonynak és eredményesnek. A nem jól kialakított rendszer pénzkidobás, ráadásul nemcsak egyszeresen. Minden egyes alkalmazásnál feleslegessé válik a vízfelhasználás, ami rengeteg plusz költséget generál, miközben az öntözés nem éri el a célját, vagy azért, mert túlságosan csekély mértékben járul hozzá a természet zöldelléséhez, vagy azért, mert a nem helyzetre szabott beállításoknak köszönhetően a vízellátás nem egyenletes, a kibocsájtás ereje nem megfelelő, illetve a szórófejek elhelyezése a legkevésbé sem átgondolt.


A legfontosabb lépés a tervezés, mégpedig a precíz adatokon nyugvó, szakmai segítséggel véghez vitt alapozás, aminek hála garantálható a rendszer ideális működése és ezzel együtt az kert édeni szépsége.

 
A tömlők, szórófejek téglákként építik fel a megfelelő öntözés “építményét”!

 
Az előkészületek után következhet az egyes szerelvények kiválasztása, megvásárlása. A tömlők, szórófejek minősége elsőbbséget élvez, mert a milyenségüktől függően változhat az öntözés hatékonysága és annak megbízhatósága. A komplex rendszer kialakítása nem fél pillanatos feladat, éppen ezért, valamint a felmerülő költségek miatt cél, hogy a hosszú élettartam ne, reményként bukkanjon fel a telepítés folyamatában, hanem fix tényként, amire bátran lehet alapozni, támaszkodni és aminek köszönhetően a beruházás minden mozzanata sokszorosan megtérülhet.